KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. április 26., péntek

Melyik országban a legmagasabb az ÁFA?

Ma Magyarországon a legmagasabb az Általános Forgalmi adó azaz az ÁFA. 
A korábbi kormányok idején is a legmagasabb kulcs 25% volt. 
Az MSZP kormányzat idején Bajnai Gordon minisztersége alatt csökkent egyes élelmiszerek adótartalma, ekkor lett például a Tej 18%-os Áfa tartalmú és a mai napig is ennyi adó terheli például ezt a terméket.

2010-ben Orbán Viktor azt mondta, hogy a "Kormány első intézkedése az adócsökkentés lesz.". 

Nézzük meg mi lett belőle.
2012-ben a második Orbán-kormány 25-ről felemelte 27%-ra a termékeket és szolgáltatásokat terhelő Általános Forgalmi Adót, azaz az ÁFÁ-t.

Az ÁFA megemelése mellett további a megélhetést nehezítő intézkedések is bevezetésre kerültek új adók formájában, továbbá a korábbi adónemek is emelkedtek, bár mindezek ismeretében jól hangzik a Rezsicsökkentésként elhíresült az évtized átverését megtestesítő nem igaz mondás.

Nézzük meg mik is  a megnövelt adónemek:
ÁFA, EVA, jövedéki adó, cégautóadó, illetékek, környezetvédelmi termékdíj, egészségbiztosítási szolgáltatási járulék, munkavállalói nyugdíjárulék, szociális hozzájárulási adó a társadalombiztosítási járulék helyett

A fentiek mellett nézzük meg mik is lettek az új adók, melyeket bár azt mondják nem lehet át hárítani a  lakosságra, mégis mindenki számára érezhető terhet jelentenek:
Chips-adó, Sárgacsekk-adó, Telefonadó, Biztosítási adó, baleseti adó, Közműadó, Tranzakciós illeték, Ágazati különadók

Ezek után komolyan elgondolkodó az a kormányzati kommunikáció, hogy melyik országban Teljesít Jobban gazdaság?, vagy a nagy kék plakátokon a Magyarország Jobban Teljesít! felírat.

Nincsenek megjegyzések: