KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. április 7., vasárnap

Vasuti közlekedés

Kaposvár vasúton is elérhető, viszont mindösszesen csak egy Intercity vonattal lehet a megyeszékhelyről eljutni a fővárosba. Bezzeg Pécs és Budapest között akár kilenccel is.
Néhány évvel ezelőtt magam is részt vettem, sőt a kezdeményezője voltam annak, hogy aláírásgyűjtés legyen a Somogy Intercity vonat megmaradásáért. 
Az aláírásgyűjtés mellett helyjegyeket is gyűjtöttek a Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai.
Az akkori aláírásgyűjtésben a még akkor létező Szabad Demokraták Szövetsége is beszállt  aki egészen a parlamentig vitte a Somogy IC ügyét!
A város akkori vezetése nem nyújtott segítséget a vasútbarátoknak, mivel a polgármester úr a mai napig állítólag haragszik a vasútra, talán ennek is tudható az be, hogy Pécs és Budapest között jobbak a vasúti közlekedési lehetőségek, mint Kaposvár és  a főváros között!
A vonatot hála istennek az isteni gondviselés és a civil összefogás megmentette és az a  mai napig forgalomban van, igaz a korábbi színvonal mára jelentősen csökkent sajnos!

Tekintsenek meg  kettő korábbi médiatudósítást az aláírásgyűjtésekről:
Civilek a Somogy IC megmentéséért
Somogy vasútfüggő: gyűlnek már az aláírások az IC-ért
 


Sokszor eljátszottam már a gondolattal, hogy akár lehetne több és színvonalasabb vonatjárat is Kaposvár és Budapest között, és vissza viszonylatban is.  

A vasút barátai körében is felmerül néha egy-egy ilyen jellegű ötlet. Egy ilyen gondolat eredményeként ajánlom mindenkinek a Goldmark Intercity vonattal való képzeletbeli utazást.
A vonat a valóságban nem létezik, csak a képzeletünkben. 
A kisfilmet Mády Zoltán készítette, melyet minden érdeklődőnek ez úton is ajánlók.

Nincsenek megjegyzések: