KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. május 25., szombat

FIDESZ: Hazugság füzet V. rész

Kedves Barátaim, Állampolgárok!

Folytatom korábbi bejegyzésemet a FIDESZ Hazugság füzetének ötödik képével, amely a nyugdíjakkal kapcsolatos!

Melyik uniós ország tudta növelni a nyugdíjak értékét idén januártól?
A kérdés jó és szép, de kár, hogy nem az, hogy melyik uniós ország csökkentette az aktív korú munkavállalók megélhetését biztosító munkabéreket  idén januártól?
Vagy melyik  uniós ország  lopta  el a fiatalok magánnyugdíj megtakarításait?

Sajnos bármennyire is fáj szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy a nyugdíjas állampolgárok mintegy biztos szavazóbázis sok mindennel és sok módon megvásárolhatóak! Ingyenes utazás, állandó nyugdíj emelések, egyéb kedvezmények. 
A nyugdíjasok többsége még a fentiekkel sem elégedett, így közölük többen elveszik a  fiatalok elől a munkalehetőségeket, lásd nyugdíjas katona tiszt és rendőr, akik őrző védőként sok esetben tovább dolgoznak!
A nyugdíjasok egy külön csoport, akik azt hiszik nekik mindent lehet és nekik minden jár és csak saját magukkal vannak elfoglalva. 
A fiatalokat, akik dolgozni szeretnének, de nem kapnak állást, gyakran még a mostanában alulfizetett közmunkát sem, őket lenézik és lekáderozzák, mert ugye Orbán Viktor példaképük már megmondta, hogy a fiatalok nem akarnak dolgozni! Persze a szeretett vezér, arról már nem beszél, hogy folyamatosan emelkedik minden uniós országban a nyugdíjkorhatár, így az sem elképzelhetetlen pár év múlva, hogy a  jelenlegi 62 éves korhatár akár 70 évre is emelkedhet, melyet bizony nem biztos hogy mindenki meg fog élni a  mai rohanó és élhetetlen gazdasági környezetben, világban.
Arról sincs sohasem szó, hogy a jelenlegi aktív korosztály tartja el járulék befizetéseiből a mostani passzív nyugdíjas korosztályt (jelenleg a dolgozni tudó 25-50 év közötti aktív fiatalok fizetik be a legtöbb járulékot az államháztartásba!)
Tudjuk ennek ez a  rendje, de ez fog ahhoz vezetni, hogy a mai nagy állástanág miatt hamarosan bedől a teljes magyar nyugdíjrendszer...
Orbán arról sem beszél, hogy egy átlag nyugdíjas havi nettó 60-140 ezer forint nyugdíjat kap minden hónapban, mellé még ajándékba jár neki a díjmentes utazás a tömegközlekedési eszközökön és a vonatokon 65 év felett. Orbán arról sem beszél, hogy amíg nem jár a díjmentes utazási lehetőség a nyugdíjas addig is olcsóbb feltétekkel utazhat, mint a  bérből és fizetésből élő, vagy az éppen önhibáján kívül lévő álláskereső fiatal.
Mindeközben egy aktív korú fiatal, ha van munkája kap nettó 64-72 ezer forint havi fizetést, ha csak közmunkája van akkor havi nettó 37-49 ezer forint a járandósága és ha ezek egyike sincs akkor jobb esetben állandó üldözöttként kaphat havi nettó 22 ezer forintot. Közben nem kap kedvezményes gyógyszereket, nem utazik kedvezményesen- díjmentesen. 
Orbán azt is elfelejti elmondani nyugdíjas szavazóinak, hogy a fiatalokat gyakran éhbérért és rabszolga körülmények közötti munkára akarja kényszeríteni a    Kormányzat, melyből nem lehet megélni és mely alapján nincs jövőkép, nincs előrébbre való jutási lehetőség! Talán már ezért van egy nem hivatalos felmérés szerint 682 ezer fiatal külhonban (hivatalosan csak 500 ezer van elismerve)...
Ma nincsenek egyéni nyugdíjszámlák. A fiatalok magán nyugdíj megtakarításait is elvette ez a  kormány, persze ehhez az érintett korosztálytól semmilyen felhatalmazást nem kapott! Azok az emberek akiknek volt Magán-nyugdíjpénztári megtakarítása azok is súlyosan csalódtak! A magánnyugdíj pénztári szektornak több mint hárommillió tagja volt. A szektor háromezer milliárd forint feletti vagyont kezelt – egészen 2011-ig(!)
A kivonás miatt senki nem tud semmit arról, hogy ez a  pénz ténylegesen hova került -talán idén ebből lett 5,2 %-al  több azon nyugdíjasok pénztárcájában, akik állandóan sértegetik a  fiatalabb korosztályt!
Talán egyszer eljön az igazság pillanata és egyszer nem csak a nyugdíjasok lesznek anyagilag megbecsülve ebben az Országban, hanem a fiatal generáció is! 
Már nagyon itt volna az ideje....

Kapcsolódó bejegyzés: 
FIDESZ: Hazugság füzet IV. rész

Nincsenek megjegyzések: