KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. május 2., csütörtök

Gulyás, szórakozás, és politika – MSZP majális Kaposváron

Mintegy 100 MSZP szimpatizáns majálisozott szerdán Kaposváron. 
A Csalogány Panzió kertjében egész napos rendezvényen szórakoztak, és politizáltak az ideérkezők. A rendezvényen magam is részt vettem magánemberként és vendégként, ahol sok érdekes dolgot megtudtam másokkal együtt.
Házigazdaként Pintér Attila városi elnök az áfacsökkentési javaslatot népszerűsítette, ami elmondása szerint a rezsicsökkentéssel szemben a legrászorultabbaknak kedvezne. Kaposváron a Kométa -részvényszerzés miatt ez most kifejezetten releváns döntés volna, jegyezte meg. Pintér elmondta: május elseje, a munkások ünnepe nem a baloldalé, a kereszténység Szent József, a munkások védőszentjére emlékezik e napon. Ehhez képest Kaposvár sem szervezett programot, hangzott el.
Dr. Lamperth Mónika MSZP-s országgyűlési képviselő szerint az MSZP még tart majálist. Valamikor a rendszerváltás körül még külön sátorban, de együtt ünnepeltek a pártok. A szocialisták 5 éve külön tartják a majálist. Közös összejövetel azóta nincs. A mostani rendezvényre még a közösségi oldalakon is hívták a szimpatizánsokat. A képviselő arról is beszélt, hogy a szórakozás mellett a napi politika is előkerül egy-egy ilyen rendezvényen. Szerinte az emberek figyelme most leginkább a nagy munkanélküliségre irányul. Így arra számít erről beszélnek majd legtöbbet az ideérkezők.
Lamperth Mónika országgyűlési képviselő a 2004-es májusra emlékezett, kiemelve, nem gondolta volna, hogy kilenc évvel később az ország unióban maradásáról kell nyilatkoznia a külügyminiszternek.
Magyarország 9 éve május elsején csatlakozott az unióhoz. Ennek az országra néző fontosságát emelte ki.
Ezt erősítette meg Kovács László volt MSZP pártelnök is, aki Lamperth Mónika meghívására érkezett Kaposvárra. Azt mondja: nem tudta visszautasítani. Szerinte nagyon fontosak ezek az összejövetelek, ami nemcsak a munka ünnepéről szól. 

Kovács László is az uniós csatlakozás fontosságáról beszélt. Ami rengeteg előnyt, segítséget ad Magyarországnak.
Kovács László szerint a Fidesz elveszítette a kontrollt, s ennek következtében mind gyakrabban szakad el a cérna, utalt a szekszárdi képviselő nyilatkozatára. A politikus kiemelte, pártja egyre többeknek ad hitet, hogy ez a „gazember kormány elkergethető.” A munka ünnepéről szólva a rezsim bűnei között a jogállamiság lebontását, a gazdaság padlóra küldését és az ország nemzetközi megítélésének lerontását sorolta: szerinte a munkavállalók kiszolgáltatottsága és a kormány szava hihetetlensége a növekedést gátolja, a munkahelyeket veszélyezteti.
Ebéd előtt Jabronka Richárd, közismert stand up komikus szórakoztatta a jelenlévőket. Majd ebéd után májusi muzsika következett. 
A programokat pedig pogácsasütő verseny, közéleti totó, célba dobás, és jótékonysági könyvvásár színesítette.

Nincsenek megjegyzések: