KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. május 10., péntek

FIDESZ: Hazugság füzet I. rész

Kedves Barátaim, Állampolgárok! 

A mai napon postaládánkban megtaláltam a "Magyarország Jobban Teljesít!" címet viselő kampány füzetecskét. Az első lapon az áll annak a legalján, hogy Impresszum: Kiadja a Kormányzati Információs Központ! nekik ezúton is köszönetemet fejezem ki minden Magyar honfitársam nevében, akinek nincs munkája, aki éhbérér esetleg dolgozik, akit az út szélén hagy a kedves kormányzat, hogy az adó forintokat egy újabb hazugság füzet elkészítésére fordították a hazugság gyár projekt keretéin belül az éhező és rászoruló gyermekek megsegítése, vagy a nehéz helyzetben lévő állampolgárok életének esetleges jobbá tétele helyett!

Íme egy kiragadott képecske ami szép és jó, de egy nagy hibája van!

Az hogy a Kormány a Bruttó bérre gondol biztosan, ami valóban emelkedett, de valójában a nettó bérek nem nőttek, vagyis ez így nem igaz nőttek néhány ezer forintot.
Akkor valóság, azoknak akik ezt a kommunikációt elhiszik! Ma hazánkban sokan nem találnak munkát, négy millióan élnek a létminimum alatt, ebből másfél millióan mély szegények, akik között ötszázezer gyermek napi megélhetése is nehézkes, különösen annak a negyvenezer éhezőé, akiket reggelente korgó gyomorral kísérnek el a szülök óvodába, vagy éppen az iskolába.
Ma Magyarországon sok millió munkahely, Kaposvár városában sok ezer hiányzik!

A korábbi kormányok idején, aki önhibáján kívül munkanélkülivé vált azok számára elérhető volt még 2010-ben is az álláskeresési támogatás, amely ekkoriban két szakaszból állt: Álláskeresési járadék és amennyiben az állástalan megfelelt a további feltétetnek, akkor a járadék kimerítése után Álláskeresési támogatásban is részesülhetett, mindezt 6 hónap időtartamban.
A jelenlegi kormányzat Orbán Viktor vezetésével megszüntette az Álláskeresési támogatást, így lecsökkentve a korábbi 6 hónapos támogatási formát 3 hónaposra. Tehát 2013-ban az állástalanok számára már csak az Álláskeresési járadék maradt meg, amely maximum 3 hónap, azaz 90 nap időtartamban vehető igénybe. Ezzel egy időben csökkent a járadék folyósításának összege is, így a korábbiakhoz képest alacsonyabb lett.
A korábbi kormányok idején a Minimálbér összege a nem szakképzetek esetében 2010-ben havi bruttó 73 500 Ft volt, melyből a dolgozó nettó 60 250 Ft-ot kapott kézbe. Tehát itt magát a munkavállalót, nem pedig a -munkáltatót mindösszesen 13 250 Ft-nyi adó és járulék teher sújtotta.

2011-től jelen FIDESZ-KDNP kormány is folyamatosan emelete az emberek minimálbérét, azonban az tapasztalható és az érezhető, hogy inkább a béreket terhelő adó és járulékterhek nőttek meg túlságosan.
A 16% SZJA-val Orbán Viktor és társai elvettek a szegény emberektől és adtak a gazdag embereknek!
Kivették a családi adójóváírást, megemelték a béreket terhelő adóterheket! Ma 2013-ban egy szakképzetlen munkavállaló bére havi bruttó 98 000 Ft, melyből nettó 64 190 Ft-ot vihet haza a kiszolgáltatott munkát végző ember, mert az előzőekben leírt adó és járulékterhekhez képest a korábbi 13 250 Ft-helyett napjainkban 33 810 Ft-nyi adó és járulék teher sújtja a becsületes munkavállalókat!
A korábbi kormányok idején egy Közmunkás, aki ma köz-foglalkoztatott szakképzetlensége esetében 2010-ben még havi nettó 60 250 Ft volt vihetett haza, ez 2013-ban 8 órai munkára vetítve a FIDESZ-KDNP-nek köszönhetően már csak havi nettó 49 453 Ft! 6 órás munka esetén már csak havi nettó 37 089 Ft!

Akkor ezek után melyik országban is emelkedett a Minimálbér és a szegény becsülettel dolgozó emberek munkabére?

Nincsenek megjegyzések: