KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. június 5., szerda

Mutyifiltertől a dutyifilterig!

Hangos az ország, hangos a média a trafikok ügyétől. A jelenlegi kormányzat egyik leglátványosabb intézkedéssorozatához köthető a dohánytermékek árusításának koncesszióba adása.
Nem ismeretlen az hogy a törvényi szabályozás érvénybe lépésével már csak és kizárólag úgy nevezett nemzeti Trafikokban vásárolhatnak dohányárút és termékeket a dohányzás szenvedélyének hódoló honfitársaink.
Trafikok voltak a múltban is, viszont az úgynevezett rendszerváltásnál már egyre több helyen lehetett dohányárút vásárolni napjainkig.
A jelen kormány azonban nem tekinti embereknek a dohányzókat-életükbe folyton beleavatkozik!
Kezdték ezt azzal, hogy előbb hoztak egy törvényt, melyben sajnos egy Somogyi kormánypárti országgyűlési képviselő is érintett, az ő agyszüleménye volt tulajdonképpen a dohányzás tiltását bizonyos helyeken előíró jogszabály! -Ennek eredménye, nem lehet dohányozni a vonatokon, vasútállomásokon, buszmegállókban és kis kocsmák többségében sem! Nagyon gratulálok ehhez dr. Heinz Tamásnak! 
Ez miatt egyre jobban csökken a forgalom a kis vállalkozás keretében üzemeltetett, családok megélhetését is szolgáló vendéglátóhelyeken, sorok állanak ezek ajtajától 5 méterre, mintegy szégyenfalként a bagós emberke, akik a legnagyobb adóbefizetői ennek az országnak. 
Miért?
Mert a dohánytermékek értékesítéséből származik az egyik legnagyobb adóbevétele az államháztartásnak a jövedéki adókból. 
Talán ezért is gondolta úgy a jelen kormányzat, hogy csinál egy fantomcéget és létrehoz egy koncessziós társaságot, majd a "baráti körnek" kiadja a trafikok nyitásának lehetőségét, hogy így építsen hűbéri rendszert mit sem törődve azokkal a kis vállalkozókkal, akiknek sokszor évtizedekig az egyetlen megélhetését a már működő kis trafikok nyitva tartása jelentette, vagy jelenthetné továbbra is.
Információk szerint, amelyek arról szólnak, hogy fideszes képviselők döntöttek trafikpályázatok sorsáról, kimeríti a hivatali visszaélés és a befolyással való üzérkedés bűncselekmény tényállását!
Mint már ismert az utóbbi hetekben zárult le és hirdették ki a nyerteseit az országszerte létesítendő mintegy 5200 trafik ügyében. Lázár János máris módosítani szeretné a dohányárusítása vonatkozó törvényjavaslatot, amely tucatnyi ponton változtatná a dohánytermékekre vonatkozó forgalmazási szabályokat, legfőképpen az eddigi 3-4-5 százalékos árrést kívánja 10, legújabban pedig 12 százalékra emelni. - Itt van az újabb sarc a gyorsvonati pótjegy, az autóbuszokon fizetendő kiegészítő jegy után a "rezsicsökkentés" hazugság program ellentételezéseként a kormányzati oldalról!

A trafikbotrányok jól szemléltetik, hogy az Orbán-kormány miként jutalmazza klientúráját!
Egy országot néznek hülyének, amikor semmibe veszik a szekszárdi hangfelvételen elhangzottakat.

A napokban aláírhatták 20 évre szóló szerződéseiket az új trafiktulajdonosok, akik közt jó számmal vannak becsületes, dolgozni akaró emberek is. És sokan vannak a Fidesz hűbéresei, kormánypárti politikusok családtagjai, haverjai, szomszédai. 

Július 1-én megnyílnak majd a trafikok, amelyek igazi mementói lesznek a Fidesz pofátlan politikájának. Mozgáskorlátozott, munkanélküli, vagy éppen a néhány évvel nyugdíj előtt álló emberek helyett.
A fideszes politikusok azonban továbbra is tagadják, hogy ők döntöttek volna a pályázatokról. Egy országot néznek hülyének, amikor semmibe veszik a szekszárdi hangfelvételen elhangzottakat, amikor nem vesznek tudomást a hajdúszoboszlói Kocsis-Bodó levélről, amikor a napról-napra előbukkanó újabb trafikos rokonokat a nagy számok törvényével indokolják. 
Kósa Lajos és társai "a más szemében a szálkát, a sajátjukban a gerendát sem" közmondás két lábon járó példái.  

Arra számítanak, hogy egy év múlva a választások alkalmával a nép majd nem emlékszik már a trafikokra. De az emberek nem felejtenek. Nem felejtik, hogyan nyúlta le a második Fidesz kormány lépésről lépésre a magánnyugdíj-pénztári megtakarításokat, az állami földeket, a trafikokat, és ahogy rebesgetik, Hortobágyon hamarosan már a természetvédelmi területeket is. Mert azt hiába várjuk, hogy a fideszes politikusokból előtör a rég elfeledett szégyenérzet és megváltoztatják saját döntéseiket, így a választópolgároknak kell emlékeztetni majd őket egy év múlva tetteikre, a szavazófülkékben.  


Kapcsolódó média oldal:
Somogyban 13 Fidesz-közeli trafikost talált az MSZP

Nincsenek megjegyzések: