KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. június 29., szombat

Sajtótájékoztató 2013.június 28: Többletterhek a kaposváriak vállán

A tegnapi napon sor került egy sajtótájékoztatóra Kaposváron Kapostüskevár vasúti megállóhelyen, ahol az emberek, a helyi lakosság tájékoztatása volt a cél. 
Az eseményről beszámolt több média is.
A vágatlan teljes tájékoztató az alábbi videó által teljes egészében megtekinthető.
A beszámoló célja a kaposvári és a kapostüskevári lakosokat érintő Gyorsvonati Pótdíj beszedése, illetve az egyes pénzfelvételeket terhelő, immár a duplájára megemelt Tranzakciós illetékkel kapcsolatos tájékoztatás volt.

dr. Lamperth Mónika országgyűlési képviselő, Kemenczei Róbert, akik
a sajtótájékoztatót tartották
Egyéb híradások:
 
Somogy Televízió: Híradó részlet
Kapos televízió: Kapospont rövidhírek

Képek a Sajtótájékoztatóról:
Sonline média tudósítás

A pótjegy áráért nem kap semmit az utas" -- A bevezetett pótjegy jócskán megdrágítja az utazást, a Kaposvártól Fonyódig utazók 150 forint pluszterhet jelent személyenként; a rendelkezés a kiskeresetű családokat, a diákokat és az idősebbeket egyaránt sújtja -- hangoztatta pénteken Kemenczei Róbert utasbarát aktivista Lamperth Mónika országgyűlési képviselővel (MSZP) megtartott kaposvári sajtótájékoztatóján. Szerinte olyasmiért kell fizetni, amiért nem kap cserébe semmit az utas. Kitért rá, felújításra szorul a fonyódi vasúti pálya, régen óránként 80 kilométerrel közlekedtek a vonatok, manapság 60, 40-, sőt, helyenként 20 kilométerrel, számos vonaton nincs megfelelő légkondicionálás, kevés a szépen rendben tartott állomás. Kemenczei az intézkedés felülvizsgálatát szorgalmazta.

 Lamperth Mónika országgyűlési képviselő (MSZP) parlamenti zárószavazás előtti módosítójában azt javasolta: a bérből és fizetésből élők továbbá a nyugdíjasok havonta egyszer mentesüljenek a pénzügyi tranzakciós illeték megfizetése alól. -- Ezt három fideszes képviselő -- köztük Budai Gyula és Varga Mihály támogatta --, ám a kormánypárti többség elvetette a javaslatomat -- hangsúlyozta Lamperth Mónika. Jelezte: Gelencsér Attila somogyi képviselő sem támogatta a felvetést, mely Lamperth szerint érezhető segítséget jelentett volna a lakosság jelentős részének. Kérdésünkre a szocialista politikus azt mondta: az MSZP gazdaságpolitikája egyértelmű segítséget jelentene a kisjövedelműeknek. A több kulcsos SZJA és egyéb fontos gazdasági intézkedések meghozatalával kívánják orvosolni az egyre súlyosabb társadalmi gondokat.
Gelencsér: szükség volt az intézkedésekre -- A pénzügyi intézkedésekre azért volt szükség, hogy az ország végérvényesen megszabaduljon a kilenc éve, a szocialisták hibájából indított túlzottdeficit-eljárástól -- reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra közleményében Gelencsér Attila országgyűlési képviselő (FIDESZ). Hozzátette: az EU és a baloldal olyan gazdaságpolitikát vár el, amely a bankok és a multik helyett a magyar emberekre hárítaná a költségeket, ahogy ezt a szocialisták tették is a kormányzásuk alatt.

Kapcsolódó média oldalak:
Sonline.hu: „A pótjegy áráért nem kap semmit az utas”
Kapospont online hírportál: A pótdíj ellen van az MSZP

Kapos TV Hiradó 9. perc 45-nél
Somogy Tv: Lamperth: kevesebb terhet!

Nincsenek megjegyzések: