KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. június 14., péntek

Vágó István Kaposváron…

A Kaposvári Szocdem Klub vendégeként érkezett a somogyi megyeszékhelyre a híres kvíz mester. Lamperth Mónika és Pintér Attila házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, akik amellett, hogy szép számmal képviseltették magukat, felsorakoztatták a teljes demokratikus ellenzéket. Persze a sok vezető politikus mellett még több „civil” érdeklődő tisztelték meg a televíziós személyiséget.
Vágó leginkább két dologra koncentrált előadásában: a média helyzetére és az ellenzéki összefogás körül felmerülő kérdésekre. A média-túlsúly kapcsán még az is felvetődött, hogy a választásokig, akár tovább romolhatnak az ellenzéki pozíciók. Néhány konkrét elképzelés is elhangzott, amit azonban az esetleges sajtóperek elkerülése érdekében most nem ecsetelnénk.

Viszont ennél is érdekesebb volt, amit a televíziós játékok koronázatlan(?) királya az együttműködés lehetőségeiről megfogalmazott. Mint ismeretes, az ellenzék demokratikus erői, már jó ideje „kerülgetik” egymást, és számtalan forgatókönyv látott már napvilágot arról, hogy ez miként is teljesedhet ki a választásokig hátralévő időben. A jelenleg legtöbbeket foglalkoztató kérdés, hogy a létrejövő összefogást, ki fogja majd vezetni? Ez már csak azért is érdekes kérdés, mert a jelenlegi felmérések szerint Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, fej-fej mellett halad a népszerűségi listákon, s foglalnak el, egyre előkelőbb helyeket. Míg korábban a volt miniszterelnök támogatottsága volt a nagyobb, jelenleg a szocialista pártelnök élvezi inkább a választók bizalmát.

Vágó ugyanakkor kiemelte, hogy miközben mindenki hitet tesz az együttműködés mellett, sok kérdésben határozott véleménykülönbség van a Fideszen és a Jobbikon kívüli erők között. A kvíz mester külön kiemelte, hogy a választójogi és adójogi kérdések tekintetében, vannak olyan passzusok, amelyek egészen konkrétan, egymással szemben álló véleményeket hoznak ki az együttműködésben részt venni szándékozó szervezetekből. Vagyis Vágó szerint, az esetleges ellenzéki győzelem, súlyos vitákkal terhelt kormányt hozhat létre, hacsak, nem sikerül a különbözőségeket elsimítani a hátralévő 11 hónapban.

Mindent összevetve, a vendégek elégedetten távoztak a kaposvári helyszínről, hiszen egy közismert, és nagy szeretettel övezett díszvendég előadását hallgathatták meg.

(forrás: http://www.lamperth.hu/ )

Nincsenek megjegyzések: