KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. július 7., vasárnap

Aláírásgyűjtés az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért 4.

2013. július 05-én pénteken a Kaposvári Piacnál lévő közterületen tovább zajlott az MSZP egyik kezdeményezéséért folytatott küzdelem, amely azt hivatott elérni, hogy beszéljen a magyar országgyűlés az embereket érintő megélhetési problémákról. Az MSZP javaslata, hogy csökkenhessen az alapvető élelmiszerek adó tartalmának, azaz az áfájának mértéke, mert ha csak 5% Áfa terhelné az élelmiszert, akkor olcsóbbá válhatna a megélhetés is. 
Többen megértették, hogy mit is jelentene e fontos  kezdeményezés. Azonban többen is nem tetszésüket fejezték ki valószínűleg a jelen Kormány által a kormányközeli médiák útján beléjük sulykolt, néha már a gyűlöletkeltés gyanúját is kimerítve kapott információk alapján.
Sajnos Ma Magyarországon nagyon feledékenyek az emberek és elfelejtik, hogy valamikor volt mindenkinek munkája, biztos megélhetése és volt Létbiztonsága! Már tudjuk hogy mégsem volt minden tökéletes, de a mai viszonyokhoz képest mégis csak jobb volt a régi rendszer. 
Az aláírásokat gyűjtő aktivistákat többen is sértegették és többen is szidalmazták az MSZP-t és kérdőre vonták, ahelyett, hogy magukba néztek volna és kinyitották volna szemüket és meglátták volna azt a tényt, hogy amit Orbán Viktor és Kormánya ad egyik kezével azt többszörösen vissza veszi a másik kezével és az intézkedések mindig a kis embereken a szegény embereken csapódnak le.
Több idősebb állampolgár észrevételt tett ezek az alábbiak voltak:
"-Menjenek el kapálni!"
"-Nem szégyellik magukat..."
"-Gyerekmunkásokat alkalmaz már az MSZP"
"-Menjenek el dolgozni agitálás helyett"
"-Én magukkal nem beszélek"
"-Maguk fiatalok szégyelljék magukat"
"-Önök is támogatták a rezsicsökkentést?"
"-Önök tették tönkre az országot!"
"-Miért nem az elmúlt nyocévben csökkentették az ÁFÁ-t?"

A fenti kérdések közül már többre is válaszoltam már itt és más helyeken is, de az emberek egy bizonyos része sajnos menthetetlennek tűnik, pedig a változásra szükség van és igény is a társadalom nagyobbik részéről jogosan.
A fiatalos aktivista csapat tagjai nevében ezúton is  köszönöm mindenki segítségét és támogatását, akik fontosnak érezték, hogy támogassák az alapvető élelmiszerek Áfa csökkentéséét!
Az aláírásgyűjtést a szegény emberek képviselőjeként, és volt közmunkásként magam is segítettem ezen a napon is.

Nincsenek megjegyzések: