KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. augusztus 30., péntek

Egykori helyi kormánypárti képviselő az igazságszolgáltatás előtt!

Szándékosan ütötte el a rendőrt az ex-képviselő a vád szerint
Hivatalos személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel vádolja az ügyészség Kovács Józsefet, aki Kaposvár városi képviselője volt 2010-ig. Az ügy tárgyalása szerdán vádismertetéssel, tanúk és szakértő meghallgatásával kezdődött a kaposvári járásbíróságon.
A vád szerint 2012. márciusában Gálosi Szabolcs rendőr-törzsőrmester társával járőrözése során intézkedés alá akarta vonni a vádlottat, ám Kovács József ellenszegült, nem volt hajlandó kiszállni autójából, majd szándékosan nekihajtott a rendőr térdének, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Kovács József 2010-ig önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) volt Kaposváron. Az esetről Somogyban hírportálunk be számolt be elsőként.
A márciusi eset előzménye, hogy Kovács Józseftől még 2012 februárjában ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát. Akkor is Gálosi Szabolcs és hölgy-járőrtársa intézkedett az egykori önkormányzati képviselővel szemben, így amikor március 22-én meglátták a férfit autója volánja mögött, azonnal a nyomába eredtek megkülönböztető jelzést használva. Kovács József azonban a vád szerint nem állt meg, figyelmen kívül hagyva a jelzéseket behajtott a háza elé, s elkezdte felnyitni a garázsajtóját, hogy beálljon a gépkocsitárolóba. Gálosi Szabolcs a garázskapu elé futott, hogy befejezze a jogszerű intézkedést. Ekkor a vádlott nekihajtott a rendőr térdének, aki csak akkor tudott kilépni az autó elől, amikor felnyílott teljesen a garázsajtó. Kovács József csak a kiérkező további rendőri egységek jelenlétében szállt ki az autójából, akit aztán megbilincseltek, és előállítottak.
A vádlott a szerdai tárgyalási napon fenntartotta a nyomozati szakaszban tett vallomását, majd kiegészítette azzal, hogy nem akarta elütni a rendőrt, s nem hallotta a rendőrautó szirénáját sem. Szerinte Gálosi Szabolcs utazott rá. Úgy vélte, hogy a rendőrség kötelékéből azóta kilépett, jelenleg Ausztráliában tartózkodó férfi februári intézkedése talán jogszerű volt, ám szakszerűnek nem volt nevezhető. – A februári eset után is használtam a járművemet úgy – mondta Kovács József –, hogy bár bevonták a magyar jogosítványomat, német jogosítványom volt, csak később derült ki, hogy ezt nem tehetem. Ám ez idő alatt egyszer sem igazoltattak. Véleményem szerint, nem egyszerű közúti ellenőrzés alá akartak vonni, hanem bűncselekmény látszatát akarták kelteni.
A tárgyaláson részletesen kihallgatták Gálosi Szabolcs egykori járőrtársát, aki bár már sok mindent nem tudott pontosan felidézni a történtekből, többnyire a vádiratban foglaltakkal megegyezően tanúskodott a bíróságon. Buzás László városi rendőrkapitány tanúként elmondta, hogy Kovács József telefonon többször is kereste az ügyében, többek közt azért, hogy a februári eset után szeretett volna elnézést kérni az érintett rendőröktől.
A tárgyaláson többször is figyelmeztette a bíró Kovács Józsefet, hogy a tanúktól természetesen kérdezhet, de ez a lehetőség nem beszélgetést, kérdezz-feleleket jelent. Az egyik ilyen eset volt, amikor az egyik tanú szóba hozta Kovács kiterjedt kapcsolatrendszerét, melyet az intézkedés során is hangoztatott. Ekkor alakult ki a sokadik kérdezz-felelek az egyik tanú és a vádlott között, mire a bíró rendbírságot helyezett kilátásba, majd azt mondta, hogy a következő lépés az, hogy eltávolíttatja a vádlottat a saját tárgyalásáról.
A szakértő meghallgatása után aztán októberre halasztotta a tárgyalást a bíró.

(forrás: sonline.hu)
Kapcsolódó bejegyzések: 
Közbiztonság

Nincsenek megjegyzések: