KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. szeptember 9., hétfő

Havi két készpénzfelvétel ingyenes lehet

Ez a cél mindenképpen támogatható, hiszen 2013. június 28-án bemutatásra került a helyi kaposvári sajtó részére a T/11563/12. számon a magyar országgyűlés részére benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslat, melynek a lényege az ellenzék részéről a következő volt: "A tranzakciós illeték emelése miatt a lakosságra rakodó újabb terhek mérséklésének egyik formája lehet, ha a foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban állókra nézve a jogalkotó illetékmentességet állapít meg a jövedelmük egyszeri felvételére nézve. A társadalmi szolidaritás jegyében hasonló szabály szükséges a nyugellátásra jogosultakra vonatkozóan is." Ezt a módosítást Dr. Lamperth Mónika országgyűlési képviselő asszony nyújtotta be. Talán ennek hozadéka, hogy most a jelenlegi kormány gondolkodik azon, hogy havi két készpénzfelvétel ingyenes lehessen. 
Havi két készpénzfelvétel ingyenes lehet 

Az erre vonatkozó törvényjavaslat részleteit a Fidesz még nem dolgozta ki, de a frakcióvezető úgy véli, ezzel is fogyasztók érdekeit védenék. 

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az M1 "Az Este" című műsorában beszélt arról, hogy a tranzakciós adó bevezetése valóban többletköltséget jelent a banki műveleteknél, de – emelte ki – ez ezrelékes mértékű, és elsősorban annak jelent nagy terhet, aki sokszor sok pénzt mozgat.
Rogán Antal bejelentette: javasolják, hogy egy hónapon belül mindenki vehessen fel kétszer készpénzt. Mint mondta: a javaslat részleteit még nem dolgozták ki. Úgy vélte: mindezzel alapvetően a fogyasztók érdekeit védenék - írja a hirado.hu. 

Ezen bejegyzésem óta a legfrissebb információ a téma iránt érdeklődőknek:
Jön a pénzügyi rezsicsökkentés!
Jövő év februárjától ingyenessé, azaz tranzakciós illeték mentessé válhat kettő készpénzfelvétel a bankautomatákból havonta 150 ezer forintig.
Az ügyfelek a pénzintézeteknél kérhetik azt, hogy melyik számlájuk után ne kelljen pénzfelvételi díjat fizetniük.
A bankokban a menetességi kérésüket idén december 1-étől a jövő év január 21-ig érdemes megtenni, mert csak ekkor lesz már a 2014 februári pénzfelvétel díjmentes!

Nincsenek megjegyzések: