KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. október 15., kedd

Látássérült emberek nemzetközi világnapja

Kedves Barátaim és Ismerőseim!
Kedves Kaposvári Polgárok!
Kedves Tüskevári-Kecelhegyi és Cseri városrész lakók!

Ma október 15-én van a látássérült emberek nemzetközi világnapja, melynek célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját.

Ennek kapcsán ezen a héten Kaposváron "Láthatatlan valóság" címmel mutatják be világukat, mindennapjaikat a vakok és látássérültek.
A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban a speciálisan berendezett, elsötétített teremben a lekváros kenyér készítését, az öltözködést és a pénzfelismerést is kipróbálhatják az érdeklődők, így is megtapasztalva, milyen a látásukban sérült emberek élete.

A bemutatón adományokat is gyűjtenek a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete - Kaposvár részére, ezért aki teheti segítse ezen emberek életét, akik között sajnos gyermekek is találhatóak. Ma magam is adományoztam egy rendkívül szerény összeget, sajnos mindössze egy kávé árat, amely az összes mai vagyonom volt a becsületkasszába, de ezt teljes szívből tettem.

Nincsenek megjegyzések: