KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. november 15., péntek

Kinek a politikáját segítsem?

Ezt a kérdést már bizony az állampolgárok közül már nagyon sokan valószínűleg feltehették az első szabad választások óta. Azóta már jelenleg a hatodik Kormány regnálást éljük. 
Megéltük a nagy privatizációkat, a NATO-hoz és az Európai Unió-hoz való csatlakozásunkat, számtalan jogi szabályozást és az új alaptörvényt és büntető törvény létrejövetelét, de megéltük azokat az igazságtalan adó,- járulék,- és a megélhetést és munkaviszonyt szabályozó törvények meghozatalát is, melyek egyre jobban elszegényítenek minket az embereket, a kis embereket.
(A kép rákattintással nagyítható!)

A közelgő választások előtt rendszeresen fordulnak elő a politikai erők az utcákon, hogy-egy ügy mellé támogatásokat gyűjtsenek. Ezen támogatások legtöbbször a szervezett utcai aláírás gyűjtési akciókat jelentik. Sajnos ezekre társadalmi igény van, mert sajnos sokszor az ellenzéki pártok nem tudnak megegyezni közös programpontjaikról, melyek gyakran megegyeznek egy-egy kisebb másítástól eltekintve. 

Mire jók a pártok aláírás gyűjtései bizonyos kérdésekben?
A válasz az hogy sok mindenre. 
Jók arra, hogy felmérjék egy-egy általuk kifogásolt, az embereket hátrányosan érintő intézkedés társadalmi támogatottságát.
Jók bizonyos adatbázis építésekre körülbelüli szavazatok arányszámainak felmérésére, bár ez így nem teljesen igaz, mert attól, hogy valaki valamelyik ellenzéki, vagy kormányzó párt oldalán egyet ért egy-egy intézkedéscsomaggal, attól még nagy valószínűséggel nem lesz biztos pártválasztó.
A fontosabb kérdések miért nem népi kezdeményezésekkel dőlnek el, vagy miért nem kerül rendesen pont ezek végére az Országgyűlésben a törvényhozásban, erre sajnos magam sem tudom a konkrét választ. De örömteli volna, ha  pártok nem csak az utcákon és nem csak a kampányokban dolgoznának az emberek életének jobbá tételéért, hanem ez helyett egységes összefogásra és irányvonalra való helyezkedésükkel valóban segítenék Magyarország érdekeit, a társadalom a kis és közemberek érdekeit két választás között.

Pártszimpátiáktól függetlenül magam eddig amióta érdeklődést mutatok a politika iránt a következő kezdeményezéseket támogattam magánemberként aláírásommal:

 -SZDSZ Sorkötelezettség eltörlése.

 -SZDSZ Közlekedési kezdeményezés, a Somogy Intercity vonatjárat megmaradása, megmentése a Somogyi emberek részére.

-LMP Népszavazási kezdeményezés a következő kérdésekben: a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon; az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról emeljék vissza a korábbi 260 napra; ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni és végül azt, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni. 

-FIDESZ-KDNP: Rezsicsökkentés és annak megvédése: Az olcsóbb közszolgáltatásokért, melyek a megélhetéshez tartoznak közvetlenül.

-MSZP adócsökkentés: Alapvető élelmiszereket terhelő forgalmi adó mértéknek csökkentése a jelenlegi 27%-ről 5%-ra.

-Együtt-PM adócsökkentés: Többkulcsos adórendszer, az igazságosabb közteherviseléséért, több munkahely létrehozásának segítéséért. 

-MSZP Stadionok helyett működő egészségügyet:  A sportlétesítmények építésre szánt pénzt arra fordítanák, hogy minden, hatévesnél fiatalabb gyermek ingyen kapja meg a szükséges gyógyszereket, valamint a kórházak és rendelőintézetek adósságállományát csökkentenék, így rövidítve a várólistákat.

A jövőben is támogatni fogok minden olyan kezdeményezést, melyről úgy gondolom, hogy jó lehet a  kis embereknek. Másokat is arra kérek ezúton is, hogy segítse a politikai pártok egy-egy népi kezdeményezését akár pártszimpátia nélkül is.

Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések: