KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. december 8., vasárnap

Mi lehet a helyes út a nehéz sorsú embertársaim számára?

Magam kedves barátaim és tevékenységem iránt érdeklődők erre az általam megfogalmazott kérdésre sajnos nem tudok megfelelő és kielégítő társadalmi választ adni. Mint az mindenki számára ismert és elismert magam civilként mindig arra törekedtem, hogy megismerjem mások problémáit és a saját helyzetemből is fakadóan mindig az általam helyesnek vélt gondolatot, vagy cselekedetet valósítsam meg mindenkiért!

Igen mindenkiért, mindazokért, akik ma hazánkban tévhitben élnek és akiket a politikai pártok meg tudnak osztani jobb és bal oldalra. Ezt én helytelenek tartom, mert nincs jobb és baloldali szegénység, ez a társadalmi probléma mindenhol jelen van az életünkben. Vannak, akik erről beszélnek és vannak akik nem szeretnek róla beszélni.

Nem titkolom, sajnos 1990 óta az elmúlt 23 év politikája tévútra vitte a magyar társadalmat, azt megosztotta és mára egyre nagyobbak az ellentétek fiatal-idős, munkás-közmunkás, roma-magyar, szegény és nem szegény emberek között! A társadalom bizonyos rétegei leszakadóban vannak, miközben egy kevés szereplő előrébbre jut mások kárára.
A jelenlegi politikai erők nem mondanak igazat az embereknek, inkább féligazságokkal és hamis illúziókkal, előzetes választási ígéretekkel bizonyos adatgyűjtések keretében törődnek a választókkal a választások előtti fél, vagy egy évben. A közte lévő időszakokban pedig csak és kizárólag hatalmuk megtartása, szűk barátaik és családjuk jóléti kötödéseinek megerősítése a legfontosabb feladat és ügyet sem vetnek az utcán alvók százezreire, a saját otthonaikban vagy a köztereken fagyhalált elszenvedőkre, a közmunkások megkülönböztetett igazságtalanságára, az állástalanok megfélemlítésére, a szociálisan rászorult ellátottak boldogulására, a fialok tömeges elvándorlására, a kiszolgáltatott munkavállalókra, akik becsülettel csak élni szeretnének. Ezek súlyos és nagy problémák, de ezekkel senki sem törődik!

Mint az mindenki számára ismert magam valóban segítettem ez eddig 10 hónapig a Magyar Szocialista Párt kaposvári szervezetét, annak reményében, hogy segíthetek a hozzám forduló szegény és gondokkal küzdő embertársaimnak. Igen ezért vettem részt 2013.02.03-án elindult Somogyi éhségmeneten a Közmunka is Munka blog érdekvédő aktivistájaként, hogy ott és akkor elmondjam, hogy mi a baj a közmunkával, a rokkantak munkába való visszahelyezésével és a fiatalok jövőképének hiányával.
Igen 2013. áprilisától egészen 2013 augusztusáig hittem, hogy a szegény emberek képviselőjeként (nem mszp-s-ként) segíthettem az olcsóbb élelmiszerek megvásárlásnak lehetőségét, melyet az MSZP áfacsökkentéssel szeretett volna elérni, igen elérni, hogy legalább az alapvető élelmiszereket ne terhelje 27%-nyi adókulcs, ám jelen Kormány ezt sem támogatta, pedig erre is már számos országban van példa az Európai Unióban, ezért álljon itt az, hogy néhány uniós tagállamban hány százalék áfa terheli az élelmiszert.
Dánia 25 százalék
Románia 24 százalék
Litvánia 21 százalék
Lettország 21 százalék
Szlovákia 20 százalék
Észtország 20 százalék
Bulgária 20 százalék
Csehország 14 százalék
Finnország 13 százalék
Görögország 13 százalék
Svédország 12 százalék
Ausztria 10 százalék
Szlovénia 8,5 százalék
Németország 7 százalék
Portugália 6 százalék
Hollandia 6 százalék
Belgium 6 százalék
Franciaország 5,5 százalék
Lengyelország 5 százalék
Ciprus 5 százalék
Olaszország 4 százalék
Spanyolország 4 százalék
Luxemburg 3 százalék
Nagy-Britannia 0 százalék

De menjünk tovább Igen 2013. június 28-án dr. Lamperth Mónika képviselőiszonnyal tartottam egy közös sajtótájékoztatót, de nem mint MSZP aktivista. A képviselő asszony a megemelt banki szolgáltatásokra, azaz az embereket, köztük a Kaposváriakat és a Somogyiakat egyformán sújtó pénzügyi terhekre hívta fel a figyelmet, míg magam utasbarát aktivistaként és a vasúti szakterületen képben lévőként nem tetszésemet fejeztem ki azon átgondolatlan intézkedés megismertetése által, melynek lénye az volt, hogy a vonatokkal utazók nem kapnak többlet szolgáltatásokat a gyorsvonati pótdíjért cserébe, hiszen a mozdonyok, kocsik régiek nem is kicsit és a vasúti pályák is egyre jobban el vannak öregedve, amely miatt helyenként lassú tempóban vonatozhatunk megyénkben is.

A fentiekért, mert az MSZP iránt pici szimpátiát mutattam el lettem ítélve és képviselő asszony szószólójaként lettem egyes emberek által feltüntetve. Ezen emberek biztos nem tettek és nem tesznek semmit azért hogy valami esetleg jobb lehessen hazánkban, megyénkben és városunkban.

Igen az MSZP kaposvári szervezetének vezetője tett egy lehetőséget irányomba korábban, azonban az elmúlt időszakban -talán munkatársainak irigylésének terhe alatt- bizonytalanságban tartott és kerülte velem a kapcsolatot. Ezért hoztam egy döntést melyben lemondtam, vagy ha úgy tetszik felajánlottam a hivatalosan nem létező és a számomra garanciálisan nem kézzelfogható, azon lehetőséget, hogy lehetséges önkormányzati képviselőként az embereket valóban esetlegesen képviselhessem. A kérdést azonban e tartalmú levem végén nyitva hagytam, ez azóta is...

Nem titok közben más irányokba is nézelődtem, ezért vettem részt a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) nagygyűlésén. Ők kínálnak sok mindent az embereknek, de megvalósíthatóságuk időigényes folyamat, mert jelenleg nagy a társadalom bizalmatlansága minden politikai erő irányába.
Mit kínál a KTI?
A KTI a programjában átfogó bér- és jövedelemrendezést, a legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentését, a magáncsőd bevezetését, igazságos végrehajtási törvényt, kétkamarás parlamentet, a parlamenti pártok finanszírozásának átalakítását, a képviselők visszahívhatóságát, a hazai kis- és középvállalkozások kiemelt támogatását és a privatizációs szerződések felülvizsgálatát javasolja.
Mi a véleményem ezekről, hát jó lehetne, de realitásuk esetleg talán 2018-tól lenne, ha 2014-ben parlamenti párt lehetne a KTI, legalább ellenzékben.

És mit kínálnak a magukat baloldalinak kiáltó egyéb pártok MSZP, Együtt-PM, DK?
Hát egyenlőre nem túl sok mindent mert Ők magukkal vannak elfoglalva. Ötletelnek, üzengetnek, sárt dobálnak. Hogy ez jó-e döntsék el Önök barátaim, de szerintem ez a történet nem jó tanúságokkal fog szolgálni 2014-ben. Talán így a magukat baloldalinak tartó jelenlegi parlamenti pártok, melyek neoliberális gazdaság politikában hisznek az unortodox gazdaság politika helyet legfeljebb talán 2018-ban léphetnek kormányzati szintre.
Miért gondolom ezt?
Mert jelenleg sajnos az emberek többsége nem megy majd el szavazni, aki pedig elmegy a FIDESZ-KDNP-t fogja ismét megerősíteni, mert szerintük az a kisebbik rossz. Bár sokan már tudjuk hogy nem így lehet, de már annyi a párt és a párt és ma már annyian akarnak Miniszterelnökök is lenni, hogy ha semmit nem csinálnak a hátralévő időszakban ezek a derék kertténydemokrata emberek még akkor is biztosra vehető ismételt társadalmi zsarnokságuk. Bár ne legyen igazam.

Mik azok, amik a számomra legfontosabbak?
-Új Munkahelyek teremtése, a meglévők megtartásának segítése adó kedvezményekkel és egyéb módokon.
-A munkát vállalók segítése, megbecsülése bérezésben és egyéb jutásokban.
-A társadalmi csoportok ellehetetlenítésének visszafordítása.
-A fiatalok elvándorlásának megállítása, a rászorulok segítése, családok és egyedülállók támogatása.
-Értelmes szakképzések beindítása, akár a közmunkásoknak is és a szakmát, vagy tanfolyamokat elvégzetteknek bérezésbeli megbecsülése és hosszú távú alkalmazása.
-Egyenlő közteherviselés megteremtése a társadalmi javak újraosztása.

Hogy a fentiekből lehet-e valami nem tudom, ahogy már azt sem, hogy alkalmas lennék-e bárkinek is a képviseletére?

Sajnos nem tudom mi a helyes út, folytassam-e amit, várjak-e tovább a pártok megkeresésére és egy nagyon korrekt ajánlatára együttműködésre vagy már ne?

Nem tudom, ahogy sok millió választó sem tudja, de magam szeretnék hinni és tenni. Tenni valamit, felépíteni valamit az emberekkel közösen az emberekért, hogy mindenkinek akiknek ma nem megy jól és már hitét vesztettként bezárkózik világába erőt adjak. Erőt és kitartást amit másoktól is kapok, csak a politikai pártoktól nem.

Kérek mindenkit segítsen, írja le véleményét arról, hogy mit gondol, arról, hogy dolgoznának-e velem, segítenének-e nekem valamilyen módon a közös célok elérésért, mert bizakodni már nincs okom.
Szívem szerint olyan párthoz csatlakoznék,vagy olyan pártot kéne létrehozni, ami az általam is legfontosabbként megfogalmazottakat valóban képviseli. Ötleteim határtalanok.

Barátsággal:
Kemenczei Róbert
a kis emberek véleményformálója

Nincsenek megjegyzések: