KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. június 23., vasárnap

Fiatalok legfőbb problémái

Nehéz a mai fiataloknak, mert ebben az országban egyre nehezebb élni. Ezzel azonban egyik kormány sem foglalkozik kellőképpen!
Nagyon sokszor sok helyen elhangzik, hogy mi mindet kéne tenni azért hogy fiataljaink itt maradjanak és ne a külhont válasszák. Az első és legfontosabb problémája a fiatal generációnak, hogy kaposvári szinten sok ezer, országos szinten pedig több száz ezer munkahely hiányzik. Ha véletlenül talál is az álláskereső számára alkalmas munkát akkor is az első hónap után csalódnia kell, mert a megkeresett havi fizetéséből megélni nem tud! Hiába dolgozik keményen és becsülettel mára túl sok lett az adó és járulék elvonás a munkabérekből. Ha nincs munka az elsődleges munkaerőpiacon, akkor a fiatal életkezdő kénytelen közrabszolgaként boldogulni néhány hónapig kevesebb pénzért, mint ha rendes munkája volna. Ha ez sincs akkor meg maradnak a segélyek és ellátások kiszolgáltatva, megbélyegezve az állam és a társadalom más rétegei közt. A fiatal generáció állandón azt hallgatja, hogy teher a társadalomban, meg hogy a fiatalok nem akarnak dolgozni. Ez utóbbi megállapítás gyakran hangzik el az idősebb generáció részéről és már ezen mondat elhangzott a Miniszterelnöktől is. Mondjuk félig meddig igaz is, de az a helyzet, hogy az egyik fiatal számára sem perspektíva, hogy azt látja, hogy szülei többségében sok estben sokkal jobb nyugdíjért otthon ülnek, mint, ha dolgoznának. Az sem fogadható el, hogy az egyre jobban elszegényedő társadalom mellett a fiatalok nem tudnak félretenni, megtakarítani és önálló saját lakhatáshoz jutni. A fiatalokat sújtja a legtöbb kormányzati intézkedés, melyek közül a  legsúlyosabb a magán nyugdíjpénztári befizetések lenyúlása volt.  
Sok az üres ház, és mégis nagyon sok fiatal pár a szülőknél, esetleg házbérben kénytelen élni. Sok az eladó ingatlan, melyeket az 1970-ben 1980-ban született generáció többsége nem tud megvásárolni, hogy önálló életet kezdjen, mert a szülök többsége luxusból vállalt gyermeket és elfeledkeztek arról, hogy mire ez a generáció felnő önálló lakást adjanak át részükre így is segítve az önálló élet első nehéz lépéseinek megtételét.  A jelenlegi kilátástalanság és állástalanság is hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok nem tudnak önállóan lakást venni számunkra.  Kevés országosan is az önkormányzati bérlakás, melyekhez is egyre nehezebb hozzájutni (a gyermekteleneknek szinte esélye sincs rá). Ezek után marad az albérlet, mint lehetőség. Azonban a legtöbb estben a házakat kiadók visszaélnek a fiatal párok kiszolgáltatottságával és magas lakbéreket kérnek, ráadásul ennek tetejébe még az ingatlanok rendbe tartását is elvárják mert ők nem akarnak foglalkozni a  legtöbb estben már már eladásra meghirdetett ingatlannal!
Kevés a házasság, egyre kevesebb gyermek születik, a szülőknél él a fiatal generáció többsége, folyton ez a probléma és az, hogy a fiatalok nem akarnak semmit csinálni. Ezen nagyon egyszerűen lehetne változtatni. 
Hogyan? 
Hát először is jól fizető munkahelyek kellenének mindenkinek "kevesebb adó több munkabér".
Másodszor létbiztonság biztos megélhetés "olcsóbb árak a megélhetési költségek mindegyikében".
Harmadszor megbecsülés és biztos egzisztencia  "tanulás nélküli képesség szerinti előrébbre való jutás a ranglétrán és az élet területein".
Negyedszer fontos a lakhatás elősegítése " az országosan üresen álló ingatlanokat a fiatalok rendelkezésre kellene bocsátani rendbe tartásért cserébe".
A párokat és családokat jobban kellene segíteni "adójóváírások és egyéb állami támogatások kiszélesítése által".
Reméljük sokan, hogy egyszer valaha is valamelyik kormány elgondolkodik a fentieken és az idősebb generáció folytonos kedvezményekben való részesülgetései helyett végre törődni fog azon fiatal generációval, amelyik tovább építhetné az országot, Magyarországot!

Nincsenek megjegyzések: