KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. november 7., csütörtök

Nemzeti kampány?

Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem már unalmasnak tünhet a Kormány nagyfokú kommunikációja, ami a Magyarország Jobban Teljesít címen vált ismeretté! Úton útfélen ez van: Óriásplakátokon, TV reklámokban, internetes felületeken kis ablakokban, nyomtatott sajtóban, a pódiumokon, melyeken nyilatkoznak a tisztelt kormánypárti honatyák és honanyák. 
Feltehetnék a kérdést magunkban, hogy vajon mennyibe kerül ez az adófizetőknek?
A kormány és a hatalom csak önmagát szereti, legalább is így érezhetjük többen is!
 

Ma hazánkban sok ezer munkahely hiányzik, ez Kaposvár városára, Somogy térségére is igaz!
Ma az ismert számsorok alapján országunkban 4 millióan élnek a létminimum alatt, ebből 1,5 millióan mély-szegénységben vannak. 

380 ezer gyermek él nehéz körülmények között, 150 ezren alultápláltak, 40 ezer gyermek pedig éhezik.
Lehet, hogy ezen embereken lehetne segíteni egy picit, ha a kormány nem költene ennyit stabilitásának megtartásáért  a nem igaz mondásra, a féligazságok emberekbe történő belesulykolására.

Igazat mond-e, állít-e magáról a kormány, tényleg Jobban Teljesít Magyarország?
Mi lehet az igaz ebből?
Nézzük akkor most meg a plakátokon szereplő három állítást.

Első állítás: Rezsicsökkentés=20% 
Idén csökken 20 százalékkal az áram, a gáz és a távhő ára.
Ez az állítás csak részben igaz.
Miért?
Mert csak a lakossági fogyasztók rezsije lett picivel kevesebb. A kormányzat rezsicsökkentő intézkedéseinek jelentős részét is a szabadpiacon vásárló vállalkozók fizetik meg például a rendszerhasználati díjak emelkedésével. Ezen vállalkozások között jelentős számban vannak jelen a kis és közepes vállalkozások, ismertebb nevükön a KKV szektor.

Második állítás: IMF-Tartózás=0 Ft 
Magyarország IMF-tartozása 0 forint.
Így lehet?
Ez igaz a kormány valóban visszafizette az IMF-tartozást. Ezután ugyanakkor az államot a piacról kell finanszírozni, ami drágább, mint az IMF-hitel, igaz, a piaci hitelezőkkel kevesebb a vesződsége a kormánynak.

Harmadik állítás: Átlagbér-Növekedés=4,6%
Idén már 4,6 százalékkal emelkedett az átlagbér.
Vajon ez igaz kijelentés lehet?
Nem.
Miért is?
Mert a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2013. júliusban 2,1 százalékkal mutatta ki, hogy magasabbak a bruttó átlagkeresetek, mint egy évvel korábban. Az átlagbér így 229 698 ezer forint. Ha a nettó átlagot nézzük (tehát amit a munkavállalók kézhez kapnak) akkor sem 4,6 százalékos a növekedés.
A KSH szerint nettó keresetek 3,7 százalékkal voltak magasabbak nemzetgazdasági szinten, ami a júliusi 1,8 százalékos infláció mellett nagyjából 1,9 százalékos reálbér-emelkedésnek felel meg.
Akkor mégis mi ez a 4,6 százalék?
A KSH adatai közt szerepel, hogy a versenyszférában növekedtek ennyivel a bruttó átlagbérek, a kormány tehát a hirdetéseiben nem vette figyelembe a közszférában dolgozók bérét.

Nincsenek megjegyzések: