KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. november 20., szerda

Magyarország Közbiztonsága Roszabbul Teljesít!

A napokban megjelenő médiahírek szerint a fiatal nő egyik barátnője lehet a tettes, aki egy kalapáccsal verte szét áldozata fejét. A helyiek szerint pénz miatt történt a brutális gyilkosság.
A rendőrök egy 23 éves nőt gyanúsítanak azzal, hogy ő gyilkolta meg a szerdán este Nagybajomban holtan talált fiatal lányt.
(A kép rákkattintással nagyítható!)

Sajnos az elmúlt három évben sem javult a közbiztonság, nem lett két hét alatt alatt rend e téren sem. 
Egyre több életellenes cselekmény valósul meg és az elkövetők rendszerint szabadságvesztést kapnak büntetés-végrehajtó intézetekben, ahol ha nem kapnak életfogytiglant még akár kedvezményekkel is szabadulhatnak idő előtt. 
A társadalom azon jogos igényét meg, hogy élet ellen éltet nem veszik figyelembe a mindenkori Kormányok.

A 2010-es választási kampányokban Orbán Viktor Miniszterelnök úr ezt ígérte:
"...kettő hét alatt fogunk rendet tenni! A Fidesz elnöke a közbiztonság kapcsán azt mondta: őrző-védő szolgálatokra, pénzért megvásárolható biztonságra nincs szüksége Magyarországnak. "Ez nem Latin-Amerika, ahol a biztonság a gazdagok kiváltsága". Egy nap alatt nem tudnak felvenni 3000 rendőrt, de már a kormány megalakulásának a második napján nyílnak rendőrőrsök, készen állnak azok az intézkedési tervek, amelyekkel az ország különböző pontjaira rendőröket fognak vezényelni. Ennek megvan a pénzügyi háttere is, és pontosan tudják, hol fogják felállítani az új, ideiglenes rendőrállomásokat, és hogy melyek lesznek a szükséges jogszabály-változások." -(Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója, 2010. április 13.)

A fenti bejelentéshez képest a regisztrált bűncselekmények száma 2012-ben magasabb volt, mint 2002 és 2010 között bármikor! 2012-ben a közrend elleni bűncselekmények száma 25%-kal nőtt az előző évihez képest!- (Ügyészségi statisztika) Az emberek 72%-a úgy érzi, hogy környezetében nem javult, vagy egyenesen romlott a közbiztonság. -(ELTE TÁTK kutatás)
 
A fentiek után, amikor ma amikor minden csatornán, minden híradásban, legyen az írott, vagy íratlan azok a vezető hírek, hogy betörtek, kirabolták, meggyilkolták, stb.
Amikor a mai Magyarországon naponta akár egymás után is többször betörnek akár ugyan oda is, ki hiszi már el azt, hogy javult a közbiztonság?

Kaposvár az országos bűnügyi kimutatásban a 11. helyen áll 3475 bűncselekménynél,
százezer lakosra jutó bűncselekmény 5 111,8-as arányszámával.

Nincsenek megjegyzések: