KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. április 8., hétfő

Aláírásgyűjtés az alapvető élelmiszerek ÁFA csökkentéséért

A mai napon Kaposváron a város más pontjai és területei mellett a tüskevári városrészben is elkezdődött aktivisták és segítők bevonásával a Magyar Szocialista Párt azon kezdeményezése, amely a jelenlegi élelmiszereket terhelő 27, illetve 18%-os általános forgalmi adó kulcsát megfelelő parlamenti és törvényalkotási döntés kedvezősége esetén 5%-ra mérsékelné. A jelenlegi kormányzó erő rezsicsökkentési intézkedéseihez benyújtott egyéni országgyűlési  képviselői indítvány egyenlőre nem került meghallgatásra és az országgyűlés napirendjére sem, ezért fontos, hogy kellő számú aláírásokkal megerősítésre kerüljön az a népi akarat, hogy esetleg csökkenhessen az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adó tartalma, vagy legalább is ennek lehetőségével foglalkozzon a kormányzó erő!

A mai eseményről a Kaposvári online hírhatár hírportál is beszámolt az alábbiak szerint:

Aláírásgyűjtéssel az Áfa-csökkentésért

Aláírásgyűjtést tartott a kaposvári II.Rákóczi Ferenc Tagiskolánál ma az MSZP, a Tüskevári városrészben.
Köztudott, hogy 2010-ben a kormány megszüntette az alapvető élelmiszerek alacsony áfa besorolását, ezt követően 27%-os áfát vezetett be, ami Európában a legmagasabb. Ezzel szemben a KSH 2013. februári adatai szerint ma Magyarországon a mélyszegénységben élők száma a másfél milliót is elérte. Az MSZP álláspontja, hogy ma Magyarország a megélhetési válság küszöbén áll. Ezért a párt aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy az alapvető élelmiszerek - például a tej, tojás, kenyér, egyes húsfélék – valamint a Magyarországon is termő egyes zöldség és gyümölcs félék áfáját a jelenlegi 27%-ról, 5%-ra csökkentse a kormány.
„Véleményünk szerint ezzel elkerülhető lenne a közvetlen szociális katasztrófa és a szegénységben élőknek is könnyebbséget jelentene az áfa csökkentés” - mondta el Kemenczei Róbert, aki - mint fogalmazott - a szegény emberek képviselőjeként, és volt közmunkásként vesz részt az aláírás-gyűjtésben. Az elkövetkező hetekben Kaposvár több pontján lesz elérhető az aláírás gyűjtő stand, mindenkit várnak, aki egyetért a kezdeményezéssel és aláírásával is támogatná az áfa csökkentést.

K.G

Ezúton is köszönöm magam, valamint köszönik a helyszínen önkéntes feladatot vállalt személyek is a hírportál munkatársainak és vezetésének a korrekt tájékoztatást!

Nincsenek megjegyzések: