KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. április 23., kedd

Lesz-e baloldali összefogás?

Az elmúlt időszakban többször megkérdezték tőlem Kaposváron a tüskevári városrészben mindazok akiket eddig sikerült személyesen felkeresnem, hogy mikor lesz baloldali összefogás?

Mivel magam erre ez eddig nem tudtam egyértelmű választ adni úgy döntöttem, hogy magánemberként részt veszek a Kaposvári Polgári Szabadság Platform egyesület által szervezett rendezvényen, ahol vendégként volt jelen Bajnai Gordon volt kormányfő, aki az Együtt 2014 Választói Mozgalom képviselőjeként látogatott el Kaposvárra  a mai napon.
A rendezvényen mintegy 400 érdeklődő vett részt pártállástól és politikai hovatartozástól függetlenül.

Az érdeklődő emberek részére Bajnai elmondta, azt tervezik, hogy a hat hónapnál régebbi álláskeresőket ösztönzési rendszerrel segítik álláshoz a köz- és a versenyszférában, vagy átképzéssel segítik őket piacképes szakmához. A 35 év alatti fiatalok vállalkozásainak támogatására szintén kedvezményrendszert alkalmazna az „Orbán-Simicska rezsim” leváltására készülő ellenzéki tömörülés.
A hátrányos helyzetű térségben „új telepes” programot indítanának, hogy az elnéptelenedő falvakban ismét érdemes legyen élni és vállalkozni.
Bajnai elmondta, azt is, hogy az elmúlt 10-12 évben elrontott politika végletekig megosztotta az országot, rossz kormányzáshoz vezetett. E megosztás jelképeként a „haza nem lehetett ellenzékben”, de mostanában kormányon sincs, jegyezte meg a pártszövetség vezetője. Az unortodoxia fényevő-mutatványa miatt menekül a tőke az országból, mondta, ezért nincs munkahely, illetve az ígért egymillióból 500 ezer már létrejött – külföldön.
A kapkodó rögtönzés, a hatalommánia és a korrupció helyett a bizalmat kell visszaszerezni. A jómódúaknak kedvező egykulcsos adó és „egykulcsos rezsicsökkentés” helyett igazságos teherviselésről beszélt Bajnai. Kérdésre válaszolva kijelentette: véget akar vetni a politikai elszámoltatások-bosszúállások idejének, az igazságszolgáltatásra bízva a felelősségre vonást.
A bemutatkozó után egy lakossági fórumra is sor került, ahol a részt vevők kérdezhettek is a volt kormányfőtől.

Ami a lehetséges együttműködéseket illeti Bajnai úr elmondta, hogy folyamatosan egyeztetnek minden lehetséges erővel, így többek között a Magyar Szocialista Párt képviselőivel is.

Reméljük, hogy hamarosan lesz baloldali összefogás, mert Kormányváltásra van szüksége az embereknek, akik napi megélhetési gondokkal küzdenek.

Nincsenek megjegyzések: