KÖZLEMÉNY, ÁLLÁSFOGLALÁS!

Tartalom felhasználási irányelvek

Tartalom felhasználási irányelvek:

A jelen internetes felületen található, külön nem jelölt képek saját szerzői, az illusztrációk pedig saját szellemi tulajdont képeznek!

A tartalom felhasználása más felületeken csak és kizárólag a fejlécben szereplő címen keresztüli kapcsolat felvétellel, vagy a jelen oldal forrás megjelölésével engedélyezett!

Az oldalon szereplő mások általi hozzászólásokért és szabad véleményformálásokért személyes felelősséget nem vállalok!

Köszönöm mindenki megértését.

2013. április 30., kedd

Éljen Május elseje!

Bizonyára még sokak emlékszünk a munka ünnepeként ismerté vált rendezvényekre, melyeken sokan részt vettünk a szocializmusban. 
Ennek a rendezvénynek közösségi összetartó ereje volt, bár talán sokak nem szerették kötelező jellegét, bár vannak akik azt vallják, hogy nem is volt köztelező a részvétel akkoriban ezen eseményen.  
Most már más világot élünk és szabad Május 1-e van, így ezt sokféleképpen sok helyen ünnepeljük!

Nézzük meg honnan ered a munka ünnepe: A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év május 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabadnap, mely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokat hivatott megünnepelni.
Május 1-je hasonló tartalommal katolikus ünnep is, Munkás Szent József, a munkások védőszentje (Jézus nevelőapja) tiszteletére. (Az ugyanerre a napra eső kereszténység előtti európai pogány ünnepek, mint például a Beltane, vagy a hagyományok, mint a májusfa állítása, más eredetűek és tartalmúak.)

Nincsenek megjegyzések: